Proizvodi

Bučino ulje svojim izuzetnim orašastim okusom daje posebnu i specifičnu aromu mnogim jelima.

Dobiva se od sjemenki, odnosno koštica ploda buče. Za proizvodnju ovog ulja koriste se buče čije koštice nemaju ljuske, tzv. golice.

Bučino ulje najširu primjenu ima upravo u kulinarstvu. Savršeno obogaćuje razne specijalitete, ali i sasvim jednostavna i uobičajena jela. Izvrsno je u salatama, umacima, varivima i jelima s povrćem. Hrani dodaje posebnu notu i osigurava bogatstvo hranjivih sastojaka. Ovu dragocjenu namirnicu preporučljivo je konzumirati u prirodnom obliku. Termičkom obradom gubi značajan dio hranjivih vrijednosti.

...više o proizvodu.

Bučine golice i bučine koštice su sjemenke bez tvrde ljuske i sa tvrdom ljuskom. Sadrže oko 46% masnoća većinom nezasićenih masnih kiselina. Također sadrže i oko 25% bjelančevina te nešto manje ugljikohidrata. Ali su zato izvrstan izvor Zn, Ca i K.

Sjemenke golica i koštica se mogu koristiti kao grickalice. Zbog visokog sadržaja cinka koristi se kao prevencija abnormalnog povećanja prostate. Abnormalno povećana prostata pritišće mokraćovod i time otežava mokrenje. Ova bolest nema ništa zajedničko sa rakom prostate a redovita konzumacija golica i koštica uklanja probleme s prostatom.

...više o proizvodu.

Bučino brašno dobiva se u postupku pravljenja bučina ulja. Nakon što se ulje iscijedi, preostala suha tvar (koštice buče) se melje u brašno.Bučino brašno bogat je izvor esencijalnih aminokiselina, ali i celuloze, vitamina E i minerala kao što je željezo, magnezij, cink, fosfor, bakar i mangan. Bučno brašno odličan je izvor proteina pa se preporučuje osobama koje imaju povećane potrebe za unosom proteina (sportaši, mladi u razvoju, odrasli koji se oporavljaju od bolesti...)

...više o proizvodu.

Koristi se kao dodatak prehrani, pošto su izuzetno bogati bjelančevinama/proteinima, čak 60%.

Protein od sjemenki bundeve je 100% prirodan, posebno se koristi pri povećanim tjelesnim naporima, za oporavak i izgradnju mišića, ali i za nadopunu standardnoj prehrani.

Proteinski prah bundeve, koji je izuzetno lako probavljiv, je bogat fosforom, kalcijem, kalijem, manganom, a također je dobar izvor ostalih minerala uključujući cink,željezo i bakar, sadrži i provitamin A, vitamine C i B grupe – B1, B2, B3, B6, vitamin K .

...više o proizvodu.

Namaz ili pesto od bučinih sjemenki je polutvrdi namaz napravljen od eko bučinih sjemenki, bučinog ulja, margarina, đumbira i češnjaka. Intenzivnog je mirisa i okusa bučine koštice i češnjaka koji se vrlo dobro slaže sa blagim kruhom ili tjesteninom. Zbog svojih nutritivnih vrijednosti vrlo je zdrav. Preporučuje se osobama koje boluju od dijabetesa, hipertenzije ili problema s mokraćnim sustavom. Naravno, namaz je zdrav i za sve ostale skupine ljudi te nema nikakve štetne učinke. Proizvodi se prirodno bez ikakvih dodatnih kemijskih preparata.

...više o proizvodu.