Bučine sjemenke

Bučine golice i bučine koštice su sjemenke bez tvrde ljuske i sa tvrdom ljuskom. Sadrže oko 46% masnoća većinom nezasićenih masnih kiselina. Također sadrže i oko 25% bjelančevina te nešto manje ugljikohidrata. Ali su zato izvrstan izvor Zn, Ca i K.

Sjemenke golica i koštica se mogu koristiti kao grickalice. Zbog visokog sadržaja cinka koristi se kao prevencija abnormalnog povećanja prostate. Abnormalno povećana prostata pritišće mokraćovod i time otežava mokrenje. Ova bolest nema ništa zajedničko sa rakom prostate a redovita konzumacija golica i koštica uklanja probleme s prostatom.

Zbog visokog sadržaja nezasićenih masnih kiselina pomaže u borbi protiv ateroskleroze, visokog krvnog tlaka i visokog sadržaja kolesterola u krvi. Koristi se kao posip za kruh ili se dodaje u tijesto za kruh i pecivo.

Preduhitrite probleme s prostatom redovitim korištenjem sjemenki golica i koštica.

Da bismo konkurirali današnjim grickalicama naše bučine sjemenke su prethodno nasoljene i osušene kako bi pružile svojom hrskavošću i okusom jedinstven doživljaj. Osim toga  svaka sjemenka je pomno odabrana , te se samo prva kvaliteta sjemenki  obrađuje za grickanje.

CIJENA: 2 € 100 g.